edzőmeccsét, amikor is az élvonalban szereplő Eger érkezik Mezőkövesdre. (Fotó: mezokovesdikc. hu) Elkészült a csoportbeosztás Az NB I/B Keleti csoportjába nyert besorolást a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata, miután a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elfogadta a 2020-2021-es idény bajnoki besorolásait.
Második hely a karácsonyi versenyen Ezüstérmet szerzett Érdi Mária a 42. Christmas Race elnevezésű nemzetközi vitorlásversenyen decemberben. A Laser Radial hajóosztályban induló 19 éves mezőkövesdi sportoló az éremfutamban a 3. helyen végzett, ezzel megerősítette a második helyét összetettben a spanyolországi Palamósban rendezett megméretésen. A viadalt a hajóosztály 2016-os világbajnoka, Alison Young nyerte meg. A versenyen 12 kategóriában összesen 600 sportoló vett részt. (Fotó: http://www. christmasrace. org) Horváth Tamással erősödött a Mezőkövesd Zsóry FC kerete, miután a klub január 9-én szerződést kötött a játékossal.
Az MKC a TIPPMIX Férfi Magyar Kupa 3. fordulójában a KTE-Piroska szörp gárdájával találkozik Mezőkövesden, az összecsapást 2021. január 31-ig kell lejátszani. Magabiztos kecskeméti siker Az NBI. /B-s bajnokság Keleti csoportjának 4. fordulójában, október 9-én a kecskemétiek közül Tóth, dr. Bíró és Szrnka 5-5, míg csapatunkból Kovács és Rosta 4-4 gólt szerzett. Az MKC jelenleg az 5.
Csurgón maradtak a pontok 29-24-es vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC a Csurgói KK vendégeként lejátszott K&H Férfi Kézilabda Liga mérkőzésen. A szeptember 9-ei találkozón csapatunkból Stankovic és Kovács B. egyaránt 5-5 gólt szerzett. Együttesünk a 3. fordulóban szeptember 15-én, szombaton lép majd parkettre, amikor is a CYEB Budakalász érkezik Mezőkövesdre. (Fotó: cskk. hu) A futball éjszakája (videóval frissítve) 3-0-ás győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry II a Gesztely ellen lejátszott megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésen, amit a „A Futball Éjszakája” keretében, szeptember 7-én játszottak le. A rendezvény részeként stadiontúrát, 11-es rúgóversenyt és szurkolói ankétot is tartottak a drukkerek részére. Ezen felül dedikálással és fotózkodási lehetőséggel várták az érdeklődőket. Az első alkalommal meghirdetett országos sportrendezvényen összesen 20 helyszínen nyíltak meg a stadionok és labdarúgó központok.
A február 3-án rendezett találkozón csapatunkból Padla, Jancsó, Menyhárt, Kovács, valamint Jóga egyaránt 6 gólt dobott. Az MKC 13 forduló után a 2. helyen áll a tabellán 19 ponttal. Kéziseink legközelebb február 10-én 18 órától lépnek parkettre, amikor is a Törökszentmiklósi KE együttesét látják vendégül a Városi Sportcsarnokban. Egy győzelem egy vereség Lejátszotta első két mérkőzését a Mezőkövesd Zsóry FC csapata a törökországi edzőtáborban. Labdarúgóink február 2-án az ukrán első osztályú FK Stal csapatát 2-1-re legyőzték, míg egy nappal később 2-1-re kikaptak az orosz másodosztályú Chayka ellen. Február 5-én két edzőmérkőzést játszik együttesünk, helyi idő szerint 11 órakor a Sahtar Doneck U21-es csapata, míg 17 órakor a bolgár Pirin lesz az ellenfél.
Döntetlen a megyei rangadón Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1) Döntetlent játszott a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata az NB I-es Diósgyőr vendégeként lejátszott edzőmérkőzésen. Együttesünk programja a hétvégén is mozgalmasan alakul. Továbbjutott az MKC (videóval frissítve) Mezőkövesdi KC - Orosháza FKSE–Linamar 27-27 (10-15) Továbbjutott városunk felnőtt csapata a Magyar Kupában. Kézilabdázóink a szintén első osztályú Orosháza együttesét búcsúztatták. Fél lábbal a nyolc között Tétmérkőzésen lép pályára a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata szerda délután. Kézilabdázóink az Orosháza együttesét látják vendégül a Magyar Kupában.
Mozgalmas időszak (videóval frissítve) Edzőtáborozással, intenzív tréningekkel és több edzőmérkőzéssel folytatja felkészülését ezen a héten a Mezőkövesd Zsóry NB II-es felnőtt csapata. Csapatunk játékoskerete Dvorschák Gábor után újabb rutinos labdarúgókkal erősödött. Többszörös gólkirály érkezett Mezőkövesden folytatja pályafutását Bajzát Péter (bal oldalt) és Gengeliczki Gergő. A labdarúgók az első osztályú Nyíregyháza csapatától érkeztek félévre kölcsönbe. Bemasíroztak a döntőbe (videóval frissítve) Bejutott a diákolimpia országos döntőjébe a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata.
Nem játszik hétvégén az MKC A találkozót a Békés együttesének kérésére halasztották el. Az összecsapást egy későbbi időpontban játsszák majd le a felek. Az MKC legközelebb november 22-én, vasárnap 17 órakor Balassagyarmaton lép majd parkettre. A Laser Radial hajóosztályban versenyző 22 esztendős mezőkövesdi olimpikon nagyszerű eredményeket ért el ebben az évben, legnagyobb sikereként bronzérmet szerzett a Kieler Woche elnevezésű rangos nemzetközi versenyen.
Uray Attila teremtornán. Mozgalmas menetrend Elkészült a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapatának felkészülési programja. Együttesünk többek között megmérkőzik az élvonalban szereplő Debrecennel, Puskás Akadémiával és a Budapest Honvéd együttesével. Tóth László tanítványai a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját február 21-én, 16 órától fogadják majd a bajnokság nyitófordulójában.
Különleges csapatépítés Az elmúlt évekhez hasonlóan disznóvágáson vettek részt a Mezőkövesdi KC felnőtt csapatának játékosai és vezetői január 9-én. Elkezdték a munkát (videóval) Három labdarúgóval erősödhet a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapatának játékoskerete. Dombó Dávid és Lukács Rajmund mellett nagy valószínűséggel Dvorschák Gábor is városunkban folytatja pályafutását. Vereséggel zárták az évet PLER Budapest - Mezőkövesdi KC 25-24 (14-15) Kikapott városunk felnőtt csapata az év utolsó bajnoki mérkőzésén. Kézilabdázóink a bennmaradásért küzdő fővárosi gárdától szenvedtek vereséget Budapesten.
Világválogatott Mezőkövesden (videóval frissítve) A Budapest Honvéd öregfiúk csapata nyerte meg a negyedik alkalommal megrendezett Mezőkövesd Zsóry Sportgálát. A győztes csapatban olyan kiválóságok léptek parkettre mint a világválogatottban is megfordult Détári Lajos, továbbá a több 100 NB I-es mérkőzést gyepen töltő Bárányos Zsolt, Duró József, Budovinszky Krisztián és Farkas Attila. IV. Mezőkövesd Zsóry Sportgála December 20-án, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Mezőkövesd Zsóry Sportgálát a Városi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lép többek között a világválogatottban is megfordult Détári Lajos, valamint a 25-szörös magyar válogatott Hamar István. Negyedóra alatt eldőlt (videóval frissítve) Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE 24-33 (7-18) Negyedóra alatt eldöntötte a két pont sorsát a Balatonfüred együttese Mezőkövesden.
Emléke kötelez bennünket arra, hogy tovább folytassuk ezt a versenyt, amíg csak lehet” – mondta el Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke, illetve a megméretés védnöke a II. Hegedűs Rafael Emlékverseny megnyitóján. A listavezető diadalmaskodott 8, 5-3, 5 arányban alulmaradt a Mezőkövesd Zsóry SE sakkcsapata a listavezető Edelényi VSE ellen az NB II. -es bajnokság Barcza csoportjában. Együttesünk tagjai közül Becskei Zoltán győzött, Hevesi Zoltán, Sallai János, Kelemen György, Lengyel László és Pap Kristóf döntetlent ért el. A kövesdi gárda 4 forduló után 21, 5 ponttal a 7.
Braun Gyöngyös ellen a K&H Férfi Kézilabda Liga 13. A kövesdiek közül Varjú, míg a vendégektől Markez, Duris és Herceg jutott el 5 találatig az összecsapáson. Buday Dániel csapata 8 ponttal a 11. helyen áll a tabellán az őszi szezont követően. Az MKC a bajnokságban legközelebb február 1-jén lép parkettre, amikor is a Dabas érkezik majd Mezőkövesdre. Egy pontot szereztek Izgalmas találkozón 25-25-ös döntetlent játszott a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a Budakalász Zrt.
Együttesünkből Vojinovics 7, míg Padla 6 gólt szerzett az október 17-én megrendezett összecsapáson. Az MKC legközelebb október 21-én, szombaton 18 órától lép parkettre a bajnokságban Balassagyarmaton. (Fotó: http://www. szon. hu) Új vezetőedző (videóval frissítve) Kuttor Attila lett a Mezőkövesd Zsóry FC új vezetőedzője. A 47 esztendős szakemberrel 2019. június 30-áig szóló szerződést kötött a klub. Kuttor Attila pályafutása során játszott az MTK, a Debrecen, a Szombathelyi Haladás, a Videoton, a Diósgyőr, a Győr és a Siófok csapatainál, összesen 560 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, emellett 19-szer a magyar válogatottban is pályára lépett.
Bennmaradt a Mezőkövesd! Jövőre is az élvonalban szerepelhet a Mezőkövesd Zsóry FC, miután 1-0-ás győzelmet aratott az MTK Budapest vendégeként, így behozhatatlan előnyre tett szert a kieső helyeken álló csapatokkal szemben. A május 4-én rendezett OTP Bank Liga összecsapáson Pekár szerezte a győztes találatot az 50. percben. Kuttor Attila együttese két fordulóval a bajnokság vége előtt a 6. helyen áll a tabellán 41 ponttal. A Mezőkövesd Zsóry legközelebb a Szombathelyi Haladást látja vendégül a Városi Stadionban május 11-én, szombaton 17 órától. Egy lépéssel közelebb a cél Fontos lépést tett a bennmaradás felé a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata, mivel 31-26-os sikert ért el a sereghajtó Vecsési SE ellen a K&H Férfi Kézilabda Ligában május 4-én. Buday Dániel gárdája a győzelemnek köszönhetően pontszámban beérte az előtte álló Ceglédet, így 24 forduló után 13 ponttal áll a 13.
Kezdőoldal - DVSC Futball Zrt.
[[TV-t néz##]] Mezőkövesdi SE KTE adás közvetítés 5
.png)